Cooking Recipes

Korea Challenge Cup 2017 - succesul Echipei de Bucătari a României, ACEEA & Euro-Toques

Participarea la competiția din Coreea de Sud a fost cea mai complexă participare, din toate punctele de vedere, a organizațiilor ACEEA și Euro-Toques România! La invitația partenerului nostru, Dong Yong Park, din partea României au participat următorii membri: Dr. Iulia Dragut, Radu Zărnescu, Berar Sorin, Dana Buzila, Adrian Lucian Sipoteanu, Gigi Fedeles, Marian Popovici, Daniel Ardelean, Corradi Alessandro.

Rezultatele obținute de către echipa Culinară a României au fost cele mai bune rezultate ale anului 2017. Toți membri au concurat la categoriile live: modern cuisine, desert, vită, pește și au câștigat câte o medalie de aur! La categoria individual, Cupa evenimentului a fost câștigată de Gigi Fedeleș, iar Cupa pe echipe a fost cucerită de către echipa României! În total echipa noastră s-a întors acasă cu 24 de medalii de aur și 2 cupe de cristal! La categoriile de bucătărie rece, platouri festive, fingerfood și piese decorative, bucătarii coreeni s-au prezentat la un nivel profesional foarte ridicat. Separat de competiția culinară s-au mai desfășurat competiția internațională pentru barmani și competiția națională pentru elevii coreeni. Evenimentul s-a bucurat de participarea numeroasă a profesorilor, instructorilor și maeștrilor care predau cursuri la școlile din Coreea. Din echipa noastră s-a remarcat Gigi Fedeleș care a surprins juriul cu cel mai complex și gustos preparat gătit în boxă la fața locului, obținând cel mai mare punctaj final. Cel mai impresionant aspect al evenimentului a fost participarea în masă a concurenților junior coreeni la toate categoriile de concurs. În luna iunie 2017, delegația coreană a participat cu un număr de 26 de studenți la East European Culinary Cup, eveniment organizat de noi la Lux Divina, Brașov! Pe această cale vrem să-i felicităm pe instructorii care s-au ocupat de formarea tinerilor coreeni!