Cooking Recipes

Bukovina Food Land 2017 - succesul Echipei de Bucătari a României, ACEEA & Euro-Toques

Competiția internațională Bukovina Food Land s-a desfășurat în orașul Cernăuți din Ucraina. La eveniment au participat delegații și concurenșți din: România, Ucraina, Turcia, Cipru, Anglia, Croația. Delegația României a fost compusă din următorii membri: Dr. Iulia Drăguț (Președintele ACEEA), Radu Zărnescu (Președintele Euro-Toques România), Marius Dumitrache (concurent la categoriile pentru juniori) și Luigi Brambilla (concurent la categoriile pentru seniori), chef Florin Patrichi (membru ACEEA din orașul Lviv, Ucraina). Competiția s-a desfășurat timp de 3 zile și a cuprins următoarele categorii: carne de vită, meniu tradițional, pește, meniu creativ, desert, piese pentru meniuri festive (cofetărie și patisserie). Președintele Juriului a fost celebrul Maestru Cofetar Maria Shramko, iar evenimentul a mai cuprins: câteva sesiuni Master Class, o cupă pentru juniorii ucrainieni și două serate cultural-culinare tradiționale cu specific ucrainean. Rezultatele echipei României au fost: Marius Dumitrache (junior) - 1 medalie de aur, 1 medalie de argint și 1 medalie de bronz, Luigi Brambilla (senior) - 1 medalie de aur, 2 medalii de argint și surpriza evenimentului, cel mai mare punctaj (96 p) la categoria carne de vită! Ne bucurăm de rezultatele obținute, considerăm că această experiență este una dintre cărămizile pe care le-am zidit la fundația portofoliului de proiecte menite dezvoltării competiționale a bucătarilor români, demers pe care l-am lansat în anul 2008!

Radu Zarnescu