Cooking Recipes

Codul de onoare

  • În anul 1986, Maestrul Paul Bocuse a redactat Codul de Onoare al Bucătarilor membri în Euro-Toques.

    1."Euro-Toques International este o asociaţie europeană, care reprezintă bucătarii, membri Euro-Toques din toate ţările din Europa.
    2. Euro-Toques are ca obiectiv respectarea diversităţii tradiţiilor din ţările şi regiunile unei Europe extinse.
    3. Bucătarii Euro-Toques întreţin relaţii bune unii cu alţii şi prezintă consumatorilor o imagine unitară a asociaţiei.
    4. Bucătarii Euro-Toques garantează respectarea aceloraşi principii de către toţi membrii în toată Europa.
    5. Bucătarii Euro-Toques împărtăşesc bunele practici (experienţa lor) colegilor din cadrul asociaţiei.
    6. Euro-Toques susţine o alimentaţie sănătoasă bazată pe utilizarea produselor de calitate.
    7. Bucătarii Euro-Toques protejează produsele şi reţetele tradiţionale, astfel menţinându-se diversitatea moştenirii culinare europene şi perenitatea produselor regionale.
    8. Produsele utilizate în bucătărie sunt proaspete şi utilizate pe loc.
    9. Produsele utilizate sunt sezoniere pentru a respecta ciclurile naturii şi a garanta gustul autentic.
    10. Bucătarii Euro-Toques garantează diversitatea gusturilor, varietatea ingredientelor şi prezintă consumatorilor o alimentaţie sănătoasă şi un aport nutritiv echilibrat.
    11. Educarea consumatorilor face parte din misiunea Euro-Toques.
    12. Pentru a păstra încrederea consumatorilor, meniul trebuie să reflecte preparatele.
    13. Bucătarul trebuie să rămână total independent de furnizorii săi.
    14. Filiera achiziționării produselor trebuie să rămână transparentă, garantându-se astfel siguranţa produselor şi a originii acestora.
    15. Bucatării şi tradiţia se pot adapta modernităţii, oferind un mod de viață sănătos!